Nyheter

2015(30) Förvärvet av Goodtech Intressenter AB är genomfört och varumärket Eitech tar form

Idag slutförde Rolf Tannergård med familj förvärvet av Goodtechs svenska verksamhet som ingår i Goodtech Intressenter AB. Eitech – ett nytt varumärke med ny logotyp, ny bolagsstruktur med nya bolagsnamn, samt utökning av operativa bolag tar därmed form och är redo för framtida utmaningar.
2015-12-22

Ellevio ger Goodtech fortsatt förtroende

Ellevio har givit Goodtech nytt förtroende att vara en viktig del i Ellevios satsning på att förstärka kraftnätet i Stockholms-regionen. Det nya uppdraget avser utbyggnad av stamstationen Bredäng i Stockholm och är en totalentreprenad som i huvudsak omfattar ett nytt 245kV fack för matning av en ny reaktor.
2015-12-22

Goodtech på plats när Hallandsåsen invigdes idag

Goodtech har sedan mars 2013 åt Trafikverket utfört elkraftsinstallationer på sträckan mellan Båstad och Förslöv genom Hallandsåsens tunnlar. Självklart var företaget på plats när en av de största infrastruktursatsningarna i Sverige idag invigdes under högtidliga former.
2015-12-09

Säkerhetsvecka en viktig del i Goodtechs arbetsmiljöarbete

I Sverige rapporterades det under föregående år 344 elolyckor och 227 tillbud enligt Elsäkerhetsverket. Övervägande del av rapporterade olyckor för yrkesmän beror på arbetsfel, nämligen att fel arbetsmetod har använts eller att rutiner frångåtts. Varje elolycka, även mindre strömgenomgång, är inte godtagbart enligt Goodtech som är en av landets ledande leverantörer av eltekniska installationslösningar.
2015-11-16

Goodtech på plats när Nordens största solcellsfasad invigdes idag

Under 2015 har Goodtech som totalentreprenör säkerställt att BAE Systems Hägglunds klätt två av fasaderna på produktionsanläggningen i Örnsköldsvik med solcellspaneler. Goodtech var självklart på plats när anläggningen idag invigdes under högtidliga former av BAE Systems Hägglunds VD, Tommy Gustafsson-Rask och landshövdingen i Västernorrland, Gunnar Holmgren.
2015-11-13

Goodtech förstärker stamnätet i södra Sverige på uppdrag av Svenska kraftnät

Goodtech har av Svenska kraftnät vunnit förtroendet att bygga om 400 kV-stationen Söderåsen utanför Helsingborg. En station som i sin tur är en viktig knutpunkt för stamnätet och elförsörjningen i södra Sverige och Själland. Uppdraget är omfattande och ordervärdet uppgår till drygt 130 miljoner kronor.
2015-11-06

Goodtech vinner två nya kraftprojekt till Vattenfall-koncernen

Framgången för Goodtechs Power-satsning fortsätter och i oktober har företaget vunnit två nya kraftuppdrag till Vattenfall-koncernen. De nya uppdragen omfattar upprustning av Porsi kraftstation i Jokkmokk och regionnätstationen Forssjön i Avesta. Beställare i båda uppdragen är två bolag inom Vattenfall och tillsammans uppgår kontraktsvärdet till cirka 60 miljoner svenska kronor.
2015-10-28

Goodtech tar nya skidliften Dundret Express till toppen

Inför kommande skidsäsong har Dundret investerat närmare 50 miljoner kronor i en ny 6-stolslift, Dundret Express. Med ansvar för inkoppling av inkommande kraftmatning och utrustning till den nya liftens elförsörjning har Goodtech varit en viktig del i bansättningen för nya turen upp till toppen.
2015-10-22

Stora delar av Goodtech blir åter ett svenskt företag med personalägande

Huvudägaren Rolf Tannergård köper tillbaka den svenska delen av Goodtech som ingår i Goodtech Intressenter AB. Grunden i den nya verksamheten, som kommer att verka under varumärkena Eitech och Inac, blir därmed tidigare El & Industrimontage-koncernen. En koncern vilket Tannergård startade 1994 och som sedan fusionerades med norska Goodtech ASA hösten 2010.
2015-10-19

Betydande uppdrag för Goodtech i moderniseringen av Vrinnevi sjukhus

Under hösten har Goodtech påbörjat sin medverkan i om- och nybyggnaden av Vrinnevi sjukhus i Norrköping. Region Östergötlands målsättning är att skapa ett modernt akutsjukhus genom sin stora investering i de två projekten Vision2020 och TuViN där Goodtech bidrar med sin kompetens och sitt engagemang.
2015-10-14

Mer uppdrag till Goodtech i LKABs nya gruva i Mertainen

Goodtech fortsätter att vara en betydande leverantör i LKABs investering i de två nya gruvorna i Leveäniemi och Mertainen. Det senaste uppdraget i raden är ansvar för elinstallationer till den nya primärkrossanläggningen som uppförs i anslutning till det nya dagbrottet i Mertainen.
2015-09-30

Goodtech godkänd anläggarfirma inom CCTV


2015-09-18

Goodtech moderniserar transformatorstation på anrikt område till E.ON


2015-08-19

Pressuppgifter om oegentligheter inom Goodtech


2015-07-16

Goodtech vinner ytterligare installationsuppdrag till LKAB


2015-06-22

INAC Process återtar varumärket


2015-06-09

Goodtech har vunnit två uppdrag värda ca 200 Mkr längs spåret


2015-06-01

Goodtech har överlämnat ny kraftförsörjning till Centralsjukhuset i Karlstad


2015-05-25

Goodtech installerar på Metsä Board i Husum

Goodtech Projects & Services AB har vunnit förtroendet att ansvara för ett omfattande el- och instrumentmontage på Metsä Board Husums fabrik tre mil norr om Örnsköldsvik. Uppdraget blir en viktig del i Metsä Boards investering i en ny falskartongmaskin och ordervärdet uppgår till mer än 35 miljoner svenska kronor.
2015-05-05

Goodtech visar upp Promaps på Elfack


2015-04-23

Goodtech levererar till nya datacenter i Sverige


2015-04-09

Goodtech elektrifierar centrum för kunskap och kultur


2015-03-31

Goodtech installerar nordens största solcellsfasad


2015-03-30

Goodtech installerar viktiga anläggningsdelar i LKABs produktionsökning i Malmberget


2015-03-19

Goodtech har tänt ljusen i Hallandsåsen

De omfattande elanläggningarna för de två långa spårtunnlarna om nio kilometer i Hallandsåsen är nu spänningsatta. Goodtech har därmed nått en viktig milstolpe i sin kraft- och elinstallationsleverans till Trafikverket.
2015-02-20

Goodtech bidrar i storsatsning inom äldreomsorgen i Örebro

Skanska har valt Goodtech som elentreprenör för ett nytt toppmodernt boende som även är en av kommunens största satsningar inom äldreomsorgen i Örebro. Goodtechs nya uppdrag omfattar en komplett och teknikfylld elentrepenad till det nya vård- och omsorgsboendet ”Trädgårdarna”. Ordervärdet uppgår till cirka 10 miljoner kronor.
2015-02-17

Goodtech en viktig pusselbit i öppnandet av Storhogna M

Idag fredag den 13 februari öppnas dörrarna i aktivitetsanläggningen Storhogna M för förväntansfulla skidåkare och besökare i området runt Vemdalen. Goodtech har ansvarat för allt avseende elinstallationer i projektet och samtidigt varit en viktig pusselbit för att stora delar av anläggningen öppnas idag.
2015-02-13

Goodtech utför elinstallationer till ny bentonitanläggning

LKAB väljer återigen Goodtech som en betydande partner i samband med en viktig och strategisk investering. Det nya uppdraget avser elentreprenaden i LKAB:s investering i en ny anläggning för malning av bentonit i Luleå hamn.
2015-02-03

Olle Backman blir ny koncernchef för Goodtech i Sverige

Styrelsen i Goodtech Intressenter AB, dotterkoncern till Goodtech ASA, som ansvarar för den svenska verksamheten inom Goodtech har utsett Olle Backman till ny koncernchef. Därmed är ännu en viktig pusselbit på plats i processen att forma den svenska verksamheten till en självständig enhet inom Goodtech-koncernen.
2015-02-02

Ny styrelse i Goodtech Intressenter AB

Processen med att forma den svenska verksamheten (Goodtech Projects & Services AB) till en självständig enhet inom Goodtech-koncernen fortskrider. Den 8 januari fastställde ägarbolaget Goodtech Intressenter AB i anslutning till det konstituerade styrelsemötet, en ny styrelse samt verksamhetens framtida strategiska plattform och inriktning de kommande åren.
2015-01-09