Historik

Eitech har sedan starten i 1994, då som El & Industrimontage Svenska AB, tagit steg efter steg i sin utvecklingskurva och är idag ett av Sveriges främsta elteknikföretag.

Under företagets tjugofemåriga resa har verksamheten utvecklats genom olika förvärv samt i olika namn- och ägarkonstellationer. Affärsfilosofin har emellertid bibehållits genom hela resan tack vare en engagerad medarbetarstyrka med fullt fokus på att utföra goda resultat och avtryck i både mindre lokala projekt samt i större och komplexa entreprenader.  

I januari 2016 bildades varumärket Eitech med de anställda som delägare. Kort därefter, i januari 2018, blir Eitech en del av den globala teknikkoncernen VINCI Energies. Verksamheten utvecklas vidare och i januari 2019 ansluter Eitechs kraft- och järnvägsverksamhet till Omexom som är VINCI Energies globala varumärke för tjänster inom energidistribution. 

Omexom får därmed en flygande start i sin etablering på den svenska marknaden i samband med att även Infrateks verksamhet blir Omexom vid samma tidpunkt.

Parallellt med detta utvecklas vår installationsverksamhet vidare, där grunden fortsatt är varumärkena Eitech och INAC samt en fördjupad samverkan med övriga varumärken inom VINCI Energies i Sverige.

picture missing