Eitech hälsar El-trion i Luleå hjärtligt välkommen

Idag den 1 november 2022 växlar El-trion i Luleå över till Eitech. Varumärkesbytet är en viktig pusselbit i Eitechs strategiska satsning i norra Sverige och ett naturligt kliv för att tillsammans möta den ökade efterfrågan och marknadens behov inom elteknik i Luleå och i hela Norrbotten.

  • Ifjol vid den här tidpunkten blev El-trion en del av franska VINCI Energies-koncernen. Efter närmare ett år av gott samarbete med koncernens olika verksamheter i Norrbotten tar vi nu ett naturligt steg och integreras legalt i Eitech AB per den 1 november 2022, förklarar Sture Lomakka, nuvarande VD i El-trion och blivande chef för en affärsenhet mot industrin inom Eitech i Luleå.

För Eitechs del resulterar detta i ett fint kompetenstillskott när närmare 20 nya medarbetare ansluter till kontoret i Luleå, och där Eitech nu sammantaget kommer att sysselsätta mer än 100 elektriker i Norrbotten.

  • Eitech bidrar redan idag med sin specialistkompetens inom elteknik i flera viktiga investeringar i regionen. Med ett snabbt fotarbete och ett gott spelsinne gör vi oss än mer redo för att vara förstahandsvalet inom elinstallation i den gröna omställningen som nu sker i hög hastighet i norra Sverige, säger Kurt Johansson, Regionchef Eitech Norrbotten.